Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Mijn micro-bakkerijtje

Posted on 7 februari, 201515 februari, 2015

Nu ik eindelijk die geweldige oven achter in de tuin heb staan wil ik ‘m natuurlijk zo vaak mogelijk stoken. Maar al hebben we best wat vriezerruimte, ook die raakt op een zeker moment vol. Alternatief is dan maar één of twee broodjes bakken, maar dat is weer zonde van een paar uur stoken en die kruiwagen eikenhout.

Daarom heb ik vorige week besloten om niet alleen voor mezelf maar ook een klein beetje voor anderen te bakken. De ‘micro-bakery’ is in het buitenland al een begrip: hobbybakkers die hun weekend in het teken zetten van het runnen van hun eigen bakkerijtje. Soms met een commerciële drive, maar meestal een idealistische (althans, dat zeggen ze, maar dat kan ook komen doordat het met de verkoop van een paar broodjes niet eenvoudig is het spreekwoordelijke ‘brood op de plank’ te verdienen).

Mijn drive? Vooral efficiënt gebruik maken van de warmte die is opgeslagen in de mantel van de oven. En ik hou wel van een beetje productiewerk, dus het bakken wordt leuker naarmate er meer broodjes gemaakt mogen worden!

Vandaag mijn eerste twee klanten van brood voorzien: drie roggebroden, een tartine en een zak melkbollen. Zo, die hoeven bij mij niet meer in de vriezer!

Ook meedoen? Geef dan hier je gegevens door, zodat ik je op de hoogte kan houden als ik weer ga bakken.
image

Bekijk ook:

Brood voor De Soepkar Halloween Bakin’ Paasbakken Roasted Garlic & Rosemary bread

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2023 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes