Mijn micro-bakkerijtje

Nu ik eindelijk die geweldige oven achter in de tuin heb staan wil ik ‘m natuurlijk zo vaak mogelijk stoken. Maar al hebben we best wat vriezerruimte, ook die raakt op een zeker moment vol. Alternatief is dan maar één of twee broodjes bakken, maar dat is weer zonde van een paar uur stoken en die kruiwagen eikenhout.

Daarom heb ik vorige week besloten om niet alleen voor mezelf maar ook een klein beetje voor anderen te bakken. De ‘micro-bakery’ is in het buitenland al een begrip: hobbybakkers die hun weekend in het teken zetten van het runnen van hun eigen bakkerijtje. Soms met een commerciële drive, maar meestal een idealistische (althans, dat zeggen ze, maar dat kan ook komen doordat het met de verkoop van een paar broodjes niet eenvoudig is het spreekwoordelijke ‘brood op de plank’ te verdienen).

Mijn drive? Vooral efficiënt gebruik maken van de warmte die is opgeslagen in de mantel van de oven. En ik hou wel van een beetje productiewerk, dus het bakken wordt leuker naarmate er meer broodjes gemaakt mogen worden!

Vandaag mijn eerste twee klanten van brood voorzien: drie roggebroden, een tartine en een zak melkbollen. Zo, die hoeven bij mij niet meer in de vriezer!

Ook meedoen? Geef dan hier je gegevens door, zodat ik je op de hoogte kan houden als ik weer ga bakken.
image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.