Roasted Garlic & Rosemary bread

Een paar weken geleden kregen we van familie een enorme Rozemarijn struik die in hun tuinkas teveel ruimte innam. Wij zouden er wel een mooi plekje voor vinden in de tuin, maar de wortelstronk bleek veel te klein. Daarom hebben we de naaldjes van de plant maar geoogst en gedroogd in de houtoven (die nog zo’n 50 graden nadat er een paar dagen eerder nog in was gebakken).

Met zo’n grote pot rozemarijn voor je neus wil je natuurlijk ook wat doen. De combinatie van roasted garlic (klinkt toch mooier dan gepofte knoflook) en rozemarijn was snel gemaakt. Op internet talloze recepten te vinden, maar niet een waar ik direct enthousiast van werd. Uiteindelijk gekozen voor de Bacquette Boule van WeekendBakery.com; een heerlijk knapperig en licht brood dat naar mijn idee prima zou combineren met de knoflook en rozemarijn. En het bleek inderdaad een goede keuze!

Per brood heb ik een bol knoflook gepoft (punt van de bol snijden zodat je de teentjes ziet zitten, wikkelen in aluminiumfolie en in 45 minuten gaar laten worden in een voorverwarmde oven van 180 oC). Een hele bol knoflook per brood lijkt veel, maar valt reuze mee. Gepofte knoflook is niet meer zo sterk van smaak, maar smaakt eerder zoet en vol. De afgekoelde bol knijp je leeg in een kommetje.

Het recept van de WeekendBakery is (natuurlijk) gebaseerd op een voordeeg. Bij het maken van het uiteindelijke deeg (dag 2) voeg je de knoflook en rozemarijn toe. Het voordeeg verdeel ik met het water in kleine stukjes. Daar heb vervolgens de knoflookpasta aan toegevoegd en door de massa gemengd zodat het goed was verdeeld. Daarna de bloem en vervolgens gist, zout en twee eetlepels fijngewreven rozemarijn toegevoegd. Verder gewoon het recept volgen. Succes verzekerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.