Desembrood

Desembrood

Categorie: Brood

Genoeg voor: 2 broden

Desembrood

Heerlijk brood!

Ingrediƫnten

  • 400 gram desem
  • 800 gram bloem
  • 450 gram water
  • 18 gram zout

Instructies

Desem

Ververs desem

Autolyse

Meng desem, bloem en water

laat 60 minuten rusten

Deeg

Voeg zout toe en kneed in ca 5 minuten tot een goed ontwikkeld deeg

Laat 3 uur rusten, eerste twee uur elke 30 minuten stretch & fold

Vormen

Verdeel deeg in twee gelijke stukken

Vorm een batard of boule

Leg in deegmand of tussen doeken

Narijs

Laat 1.5 – 2 uur rusten

Bakken

Bak bij 250 oC met stoom, ca 30-40 minuten

Notities

Vervang bloem door elke combinatie van volkorenmeel en bloem, pas eventueel vochtgehalte aan.

http://www.bakkenvolpassie.nl/1417-2/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.