Halloween Bakin’

Het bleek de warmste novemberdag in bijna 150 jaar te worden: 1 november 2014 met een temperatuur van ruim 20 oC! Heerlijk weer om de oven weer eens op te stoken (maar dat was bij 7 oC en hagelbuien ook wel gebeurd ;-).

Misschien ga ik binnenkort met enige regelmaat een vracht brood bakken om heerlijke eigengemaakte soep op versmarkten te vergezellen. Vandaag daarom een ‘proefbak’ om de toekomstige klant te laten zien hoe deze broden ambachtelijk op de plank komen.

Plan voor vandaag: 6x hybride Tartine sourdough, waarvan 1 gevuld met walnoten (van eigen boom natuurlijk) en 1 met gedroogde tomaten, gecarameliseerde ui en rozemarijn. En daarnaast BOOgasse, de halloween versie van de franse fougasse. Voor de BOOgasse heb ik een recept voor frans brood gebruikt van Peter Reinhart (obv patee fermentee; een deegstuk dat ca 12 uur in de koelkast is gerijpt) en voor de Tartine sourdough het recept van Weekendbakery (obv een starter met roggedesem, dat ook zo’n 12 uur nodig heeft om te ontwikkelen).

Als eerste de BOOgasse gebakken op platen in een nog wat scherpe oven, ergens rond de 260/270 oC. Daarna de tartines afgebakken, bij een temperatuur aflopend van 240 naar zo’n 200 oC.

En het resultaat mocht er zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.