Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Appels drogen

Posted on 5 oktober, 20147 oktober, 2014

De appelschijven liggen klaar om gedroogd te worden zodra de temperatuur van de oven voldoende is gezakt. Appels kan je het beste drogen bij een temperatuur van ca. 50 oC; de temperatuur van de oven is nu (13:00) nog boven de 85 oC. Zal wel tegen de avond worden.

Uiteindelijk rond beddtijd de appels in de oven gedaan (nog steeds ruim biven 60 oC). Volgende avond, na zo’n 20 uur drogen, de appels er weer uitgehaald met onderstaand resultaat. De oventemperatuur was overigens toen pas rond de 50 oC…

image

Bekijk ook:

Kerstbakken Paasbakken Brood voor De Soepkar Default ThumbnailMijn micro-bakkerijtje

2 thoughts on “Appels drogen”

  1. Jan de Appelschiller schreef:
    18 juni, 2015 om 05:29

    Ik vind eigenlijk dat je dit niet moet doen met lekkere appels, gewoon vers eten. Toch snap ik het wel voor bepaalde gerechten.

    Beantwoorden
    1. Chris schreef:
      18 juni, 2015 om 05:35

      …en als je kelder al vol ligt, dan kan je ze zo toch lekker lang bewaren. We eten er nog van!

      Beantwoorden

Laat een reactie achter op Jan de Appelschiller Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2023 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes