Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Halloween Bakin’

Posted on 2 november, 20149 februari, 2015

Het bleek de warmste novemberdag in bijna 150 jaar te worden: 1 november 2014 met een temperatuur van ruim 20 oC! Heerlijk weer om de oven weer eens op te stoken (maar dat was bij 7 oC en hagelbuien ook wel gebeurd ;-).

Misschien ga ik binnenkort met enige regelmaat een vracht brood bakken om heerlijke eigengemaakte soep op versmarkten te vergezellen. Vandaag daarom een ‘proefbak’ om de toekomstige klant te laten zien hoe deze broden ambachtelijk op de plank komen.

Plan voor vandaag: 6x hybride Tartine sourdough, waarvan 1 gevuld met walnoten (van eigen boom natuurlijk) en 1 met gedroogde tomaten, gecarameliseerde ui en rozemarijn. En daarnaast BOOgasse, de halloween versie van de franse fougasse. Voor de BOOgasse heb ik een recept voor frans brood gebruikt van Peter Reinhart (obv patee fermentee; een deegstuk dat ca 12 uur in de koelkast is gerijpt) en voor de Tartine sourdough het recept van Weekendbakery (obv een starter met roggedesem, dat ook zo’n 12 uur nodig heeft om te ontwikkelen).

Als eerste de BOOgasse gebakken op platen in een nog wat scherpe oven, ergens rond de 260/270 oC. Daarna de tartines afgebakken, bij een temperatuur aflopend van 240 naar zo’n 200 oC.

En het resultaat mocht er zijn!

 

Bekijk ook:

Laatste (na)zomerdag van 2014? Brood voor De Soepkar Default ThumbnailMijn micro-bakkerijtje Roasted Garlic & Rosemary bread

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes