Bouwverslag (1): Nieuwe houtoven in aanbouw

Eindelijk is het zover: een nieuwe houtoven is in aanbouw. Twee jaar nadat we de oude oven achter hebben moeten laten bij ons vorige huis, staat een nieuwe oven er weer aan te komen. En wat voor één! Geinspireerd door de ovens van Rado Hand heb ik een mooie oven ontworpen. Was de vorige oven een prefab, deze keer bouw ik ‘m zelf van zware vuurvaste stenen. Alles is gericht op het creëren van een goede warmte capaciteit, waardoor we niet alleen pizza’s kunnen bakken maar ook (meerdere ladingen) heerlijk brood, gebak, koekjes, roggebrood, enz., enz.

Op deze foto zie je de bekisting van het fundament, en als je goed kijkt ook de koppen van de palen die tot op de vaste zandlaag gestort zijn. Inmiddels is ook het beton gestort; binnenkort daarvan de foto’s. De oven wordt onderdeel van een kapschuur, die we gelijktijdig zullen bouwen. Op de foto zie je het fundament van de achtermuur van de kapschuur, waar de oven dus net doorheen zal steken. Oven achter de schuur; schouw aan de binnenkant. Bouwtechnisch zal ik vast nog wat uitdagingen tegenkomen, maar die lossen we wel op als we zover zijn. 

100 jaar oude dakpannen en 200 jaar oude bakstenen zullen in het bouwwerk worden verwerkt; we zijn heel benieuwd of het eruit gaat zien zoals we hopen. Ik houd jullie hier op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.