Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Bouwverslag (11): Het dak erop

Posted on 18 mei, 201422 augustus, 2014


dak_erop

Dit weekend is ons bakhuisje dan ook ècht een bakhuisje geworden. Eerst de schoorsteen afgemaakt (nu nog op zoek naar een mooie kap), daarna de ombouw om de oven geplaatst van gasbeton blokken. De ruimte tussen de koepel en de wanden is opgevuld met vermiculiet als isolerende laag. Helaas net te weinig vermiculiet in huis om ook de bovenkant helemaal af te dekken. De pannen liggen nu wel op het huisje, maar moeten er dus nog een keer af om de laatste isolatie aan te brengen. Je kunt dat aan de nokvorsten wel zien; die liggen nu nog schots en scheef 😉

Aan de voorkant is het overstek van het dak langer dan de achterkant, zodat we hier ons hout kunnen opslaan en laten drogen. Maar eerst de wanden nog potdekselen, net als de schuur.

Het instoken van de oven is inmiddels al aardig onderweg inmiddels zitten we op 250 oC. Nog twee keer instoken (tot 300 en 350 oC), en dan mogen we voluit!!

Bekijk ook:

Bouwverslag (1): Nieuwe houtoven in aanbouw Bouwverslag (7): de koepel is klaar Bouwverslag (8): high tech en low tech Bouwverslag (9): Betonnen mantel

1 thought on “Bouwverslag (11): Het dak erop”

  1. Jan de Appelschiller schreef:
    18 juni, 2015 om 05:11

    Leuk dat jullie dit helemaal zelf bouwen. Goed hoor.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes