Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Als de bladeren vallen…

Posted on 18 november, 20129 september, 2014

…en de dagen korter worden, dan komt de gezelligheid weer in huis. De intocht van St Nicolaas; de kerst in het vooruitzicht; buiten gure wind en de eerste nachtvorst, maar binnen de kachel aan. Een betere tijd om gezelligheid te bakken is er niet!

San Fransisco Sourdough; een zuurdesem brood dat een halve week de tijd heeft gekregen om te rijpen. Woensdag een voordeeg met rogge zuurdesemcultuur, vrijdag een deeg van maken en zaterdagmiddag afbakken. En in de tussentijd wordt de smaak gevormd in de koelkast. Een heerlijk brood voor bij een wijntje of een belgisch biertje! Vorige versies van dit brood bleven bij mij een beetje plat, deze keer het recept iets aangepast en nu dus prachtige bollen. Ik ben tevreden!

Nog even twee snapshots met mijn telefoon. Links dus de mooie bollen SF Sourdough; rechts een schaal vol met heerlijke koffiebroodjes met pepernoten en stukjes marsepein. Heerlijk voor, tijdens en na de intocht van St Nicolaas!

Bekijk ook:

Proefstollen Zuurdesem noten- en notenrozijnenbrood Default ThumbnailGoedemorgen zomertijd: San Francisco Sourdough Tartine style sourdough

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2023 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes