Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Tartine style sourdough

Posted on 2 juni, 201327 augustus, 2014

DSC_5520klein500.jpg

DSC_5520klein500.jpg

Tartine is een beroemde bakkerij in San Fransisco. En San Fransisco is (onder meer) beroemd om zijn zuurdesembrood; de San Fransisco Sourdough staat vaak bij ons op het programma. Een heerlijk aromatisch brood, dat 72 uur rijpt voordat het wordt gebakken. De Tartine style sourdough is dus een variant op het beroemde desembrood uit deze Amerikaanse stad. Natuurlijk ook op basis van mijn eigen roggedesem, maar geen 72 uur rijping. Trouwens ook geen mixer nodig, maar wel een hele ochtend elk half uur een ‘stretch & fold’ om de zachte, romige en zeer open kruimstructuur te krijgen, met knapperig-taaie korst. Ook eens proberen? Ed en Marieke van Weekendbakery.com hebben het recept uitgewerkt en aangepast voor het perfecte resultaat!

Bekijk ook:

Sourdough Deluxe Berend maakt een suikerbrood Kerstbroodjes Fluitjes

0 thoughts on “Tartine style sourdough”

  1. lotus schreef:
    8 december, 2013 om 13:04

    alleen in het engels?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2023 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes