Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Kerstbakken

Posted on 21 december, 20146 januari, 2015

Voor de laatste keer dit jaar gaat de oven aan. Over een paar dagen is het kerst, dus de kerststollen kunnen niet ontbreken. En niets is leuker dan een paar lekkere zelfgebakken broden weggeven, dus gelijk maar twee platen vol gebakken. Die plaatjes heb ik trouwens laatst via Marktplaats op de kop getikt, horen eigenlijk bij een koekjesmachine. Maar er passen er precies drie naast elkaar in mijn houtoven, dus perfect voor kadetjes, koekjes of natuurlijk kerststollen.

De kerststollen mochten de oven in rond de 200 oC, dus daarvoor kon ik mooi nog een vrachtje Tartines bakken. En sinds ik voor de soepkar ‘in het groot’ mocht bakken, gaat de oven dus niet meer aan voor twee broodjes. Daarom 8 Tartines (recept van de Weekendbakery) waarvan twee met walnoten en honing.

Bekijk ook:

Paasbakken Proefstollen Appels drogen Feeststol (voor kerst en pasen)

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes