Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Proefstollen

Posted on 14 december, 201425 december, 2014

Als sinterklaas het land heeft verlaten dan richten de gedachten zich op de kerstbaksels. Meestal begint dat met het bakken van een paar proefstollen. Vorig jaar was daarbij het recept van Cees Holtkamp als beste uit de bus gekomen.

Dit jaar daarom het recept van Holtkamp vergeleken met een ander populair recept: de kerststol van Janneke Vreugdenhil; zij levert culinaire bijdragen aan het NRC en heeft dit recept uit een lange familietraditie ongewijzigd overgenomen. De vulling van beide broden gelijk gehouden en volgens elk van de recepten het deeg bereid.

Het deeg van de familie Vreugdelhil was wat natter, waardoor het een iets platter en in mijn ogen minder mooi resultaat opleverde (rechts op de foto). Bij de smaaktest (drie juryleden) kwam de Vreugdenhil stol als lekkerste uit de bus. Vooral de structuur (zacht) gaf daarbij de doorslag. De koekkruiden hadden voor mij niet gehoeven, dus die laat ik weg.

Volgend jaar een nieuwe test; wie heeft suggesties voor een waardige opponent?

Bekijk ook:

Kerstbakken Paasbakken Feeststol (voor kerst en pasen)

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes