Zwarte Pieten broodjes

Lekkere zoete broodjes met suikerstukjes, kruidnoten en amandelspijs!

Ingredienten

Werkwijze

  • Maak een basisdeeg zoals bij het Fries Suikerbrood.
  • Vervang het kaneel door koekkruiden en kneed op het laatst de suikerparels èn 250 gram kruidnoten door het deeg. 
  • Laat een uur op een warme plek rijzen.
  • Verdeel in 10 stukken (van ca 135 gram)
  • Even opbollen en 15 minuten laten rusten
  • Slap het spijs af met de eidooier en maak 10 rolletjes van 25 gram
  • Rol de deegbollen in het midden plat met een deegroller
  • Maak even nat met een kwastje, leg er een spijsrolletje in en vouw dubbel
  • Laat de pietenbroodjes op een warme, vochtige plaats een half uur rijzen
  • Afbakken in een voorverwarme oven van ca. 225 oC (ongeveer 10 minuten)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *