Color flow figuren

Als je een tekening of tekst op je taart wilt aanbrengen, dan is color flow een mooie techniek om dat te doen. Omdat je de tekening los maakt, kan je het rustig voorbereiden, en bij het afmaken van je taart eenvoudig met een beetje royal icing vastzetten.

Een paar voorbeeldjes:

Ga als volgt te werk:

leg je ontwerp (plaatje of eigen schets) onder een siliconen matje

spuit de contouren met royal icing op het siliconen matje, gebruik een niet te klein spuitmondje (#4)

verdun je royal icing met citroensap. telkens een beetje toevoegen en goed doorroeren. Test de dikte van je icing door sliertje van je icing terug in het kommetje te laten lopen. Als de icing 5 tellen nodig heeft om in het oppervlak te verdwijnen, dan heb je de juiste dikte te pakken

haal de hoeveelheid icing uit je kom en kleur dit naar behoefte

vul een spuitzak of cornetje met je gekleurde icing en kleur er langzaam je tekening mee. Als je het goed doet komt het oppervlak behoorlijk bol te staan. Dit krimpt bij het drogen tot een vlakke of nog iets bol oppervlak. Gebruik je te weinig, dan wordt het hol. Kleine hoekjes lopen vaak niet vanzelf vol, help de icing hierbij een beetje met een speld.

herhaal totdat je tekening helemaal is ingekleurd.

laten drogen, en na drogen voorzichtig van je siliconen matje halen. Maak van kwetsbare onderwerpen (bv een tekst) twee of drie exemplaren. Dat is minder werk dan bij breuk helemaal overnieuw te moeten beginnen.

Succes!

0 thoughts on “Color flow figuren

 1. Anoniem

  jahoor, dat is geen probleem zolang je taart maar met marsepein of fondant is bekleed. Op slagroom of creme wordt de icing niet hard en wordt het een stuk lastiger.

  Nadeel van direct op de taart spuiten is natuurlijk dat je geen foutjes mag maken; je kunt het niet even overnieuw doen… 😉

  Reply
 2. twatwa

  is heel mooi prachtig !
  maar kan je dat niet op youtube laten zien
  dan kan ik het beter volgen
  gr

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.