Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Amandel crusty

Posted on 25 maart, 20089 september, 2014

Een allerheerlijkst amandelkorstje voor op bijvoorbeeld suikerbrood.

Voor het paasontbijt heb ik een suikerbrood ‘de luxe’ gebakken. Een fries suikerbrood, voor de verandering in een springvorm gebakken, met als topping een amandelcrusty. Heel makkelijk, maar een geweldig resultaat:

Ingredienten

80 gram amandelspijs (50/50)

60 gram kristalsuiker

1,5 eiwit

Werkwijze

Doe de suiker bij de amandelspijs en roer het met een vork tot een korrelige massa. Klop 2 eiwitten stijf, roer 3/4 daarvan (gelijk aan 1,5 eiwit ;-)) door het suiker/spijs mengsel. Smeer dit mengsel over het gerezen deeg en bestrooi met poedersuiker. Doe dit direct voordat het de oven ingaat. Als het tijdens het bakken te donker dreigt te worden, het brood voorzichtig afdekken met aluminiumfolie.

Bekijk ook:

Brood uit de Romertopf Color flow figuren Bokkenpootjes Volkoren desembrood

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes