Amandel crusty

Een allerheerlijkst amandelkorstje voor op bijvoorbeeld suikerbrood.

Voor het paasontbijt heb ik een suikerbrood ‘de luxe’ gebakken. Een fries suikerbrood, voor de verandering in een springvorm gebakken, met als topping een amandelcrusty. Heel makkelijk, maar een geweldig resultaat:

Ingredienten

80 gram amandelspijs (50/50)

60 gram kristalsuiker

1,5 eiwit

Werkwijze

Doe de suiker bij de amandelspijs en roer het met een vork tot een korrelige massa. Klop 2 eiwitten stijf, roer 3/4 daarvan (gelijk aan 1,5 eiwit ;-)) door het suiker/spijs mengsel. Smeer dit mengsel over het gerezen deeg en bestrooi met poedersuiker. Doe dit direct voordat het de oven ingaat. Als het tijdens het bakken te donker dreigt te worden, het brood voorzichtig afdekken met aluminiumfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.