Wierings kookboek

Regelmatig krijg ik vragen via mijn website en soms zitten daar hele bijzondere bij. Een lokale vormgever vroeg of ik een bijdrage wilde leveren aan een Wierings kookboek. Dit kookboek krijgen alle inwoners van de gemeente Wieringen als afscheidskado voordat de gemeente opgaat in de nieuwe gemeente Hollands Kroon. Gelijk sloeg mijn fantasie op hol en had ik een mooie bruidstaart met suikerbloemen als paradepaardje in gedachten. Maar ja, het is bij een kookboek ook wel leuk als de taarten ook voor de meeste mensen te maken zijn. 

Ik heb ervoor gekozen een taart te maken op basis van twee mousses: witte chocolade-vanille en mousse van rood fruit. Twee heerlijke lagen met verse aarbeien ertussen. Voor de decoratie ben ik eindelijk eens gaan stoeien moet decoraties van (witte) chocolade. Dit lukte best aardig, alhoewel het duidelijk is dat ik de technieken om echt met chocolade te werken niet onder de knie heb. Echt hard worden de decoraties pas in de koelkast en de structuur ging ook achteruit. Vast een kwestie van op de juiste manier tempereren (de kristalstructuur op orde brengen), maar blijkbaar doe ik dat niet goed. Heb met Arthur Tuytel (chocolatier van het Nederlands Patisserie Team) afgesproken dat ik nog eens bij hem op cursus ga, dus nu snel maar sparen!

PS. Als het boekje is uitgebracht dan krijgen jullie van mij de close-up foto’s en de recepten, dus helaas nog even wachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.