R2D2

Jacob is inmiddels alweer 11 jaar geworden. Helemaal gek van Star Wars, dus of het een R2D2 taart mocht worden. Natuurlijk, u roept, wij draaien! Zoals gebruikelijk is het wel weer nachtwerk geworden. Zie hier de chaos rond 02:00; snel opgeruimd en naar bed. Jacob was de verrukt, alhoewel hij zich wel afvroeg wat dat blauwe knopje deed aan de voorkant, want die heeft de echte niet… Zucht.

Moscovisch, gevuld met hazelnootroom en ganache van witte chocolade met stukjes hazelnoot en afgewerkt met botercreme van italiaanse meringue.

7 thoughts on “R2D2

 1. Monique Bons

  Wat een prachtige taart! Mijn man vroeg of ik een blog had toen ik ’t voorlas. Hier elk jaar nachtwerk en ook ‘u roept, wij draaien’. Al zijn mijn taartjes wel iets simpeler van uitvoering 🙂

  Reply
 2. jolanda v lint

  Goedenavond mag ik u vragen hoe u deze r2d2 gemaakt heeft. Me neefje wilt graag dat ik zo 1 voor hem maakt. Maar heb geen recept en hoe te stapelen en zo. Heeft u voor mij het recept ik gebruik normaal biscuitmix maar die is dan te licht denk ik of kan ik beter cake mix gebruiken. En hoeveel lagen en maat moet ik gebruiken.En voor hoeveel pers is zoiets ong. Me broertje heeft momenteel geen baan maar wilt zijn zoon erg happy maken op zijn verjaardag en als ik daarbij kan helpen doe ik dat heel graag. Ps ben ook nog niet lang bezig met bakken alleen voor fam doe ik het nog. Hoop dat u me wilt/kunt helpen alvast bedankt jolanda

  Reply
   1. Charly

    Goedeavond, ik ben van plan voor mijn oudste zoon (wordt 16) ook zo’n taart te maken, maar als ik naar de afmetingen kijk, en ik zou een ronde vorm van 18cm gebruiken, dan zou de taart zowat 46cm hoog moeten worden. Ik heb reeds verschillende R2D2 cakes bekeken, maar vindt die van u de beste qua afwerking. Mag ik u vragen hoe hoog uw taart was en welke maat voor de ronde vorm u gebruikt heeft? Voor ongeveer hoeveel personen was uw taart? Hebt u voor de armen ook gebruik gemaakt van biscuit of van een marshmallow/rice krispies mengeling?
    Hoop van u nog iets te horen, alvast bedankt!

    Reply
    1. Chris Post author

     Hoi Charly,
     Je hebt zojuist een reactie per email ontvangen. Veel plezier met maken, het wordt ongetwijfeld een succes!
     Groet,
     Chris

     Reply
 3. Monique Spronken

  Hallo Chris,
  Allereerst mijn complimenten voor deze té gave taart. Echt geweldig!!
  Ik ben op het internet op zoek gegaan naar een R2D2 taart omdat ik een aanvraag heb gekregen om zo’n taart te maken en kwam per toeval uit op jouw blog.
  Nu vraag ik me af, hoe heb je de “armen” aan de zijkant gemaakt? RKT, biscuit bekleed met fondant of gewoon geboetseerd??
  Ik hoop dat me hierop een antwoord wil geven.
  Alvast bedankt!
  Groetjes, Monique

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.