Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Kerstbonbons

Posted on 23 december, 20128 september, 2014

Het stond al lang op mijn verlanglijstje, maar was er tot nu toe nog niet van gekomen: bonbons. Chocolade tempereren, vormen chemiseren, ganaches maken, allemaal nieuw. Yes, een leuke uitdaging dus toen de sint mij een aantal bonbonvormen kado deed. De afgelopen weken lekker bezig geweest met chocolade. Tot groot genoegen van Marlies (eindelijk bonbons met een vulling op basis van witte chocolade) en van mijn collega’s die ik in het kader van mijn afscheid eens niet op taart maar op bonbons heb getrakteerd. En voor kerst? Tja, de eerste batch is bijna op, dus ik zal morgen nog maar een paar nieuwe maken…

Alle bonbons in witte en donkere chocolade, met de smaken:

  • Nougatine (marsepein, spijs en gebruneerde hazelnoten in vers gebrande caramel)
  • Koffie (ganache van witte chocolade en room gekookt met echte koffiebonen)
  • Kerstmis (witte ganache, maar de room nu gekookt met kaneel, vanille en steranijs)
  • Sinaasappel (donkere ganache, met de beste marmelade en sinaasappelrasp)
  • Zoute caramel (goudgele caramel afgeblust met room, gemengd met witte chocolade en stukjes zeezout)

Bekijk ook:

Bitter Sweet Love Taarten voor het tijdschrift MjamTaart! Eerste BakBlog – Croissants Kerstbrunch

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes