Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Deluxe Sourdough Bread

Posted on 30 oktober, 20119 september, 2014

Een heerlijk en smaakvol witbrood op basis van zuurdesem

Ingredienten

  • 330 gr desemstarter
  • 210 gr water
  • 3 el melkpoeder
  • 1 el citroensap
  • 40 gr aardappelmeel
  • 520 gr bloem
  • 40 gr volkorenmeel
  • 2 el suiker
  • 3 el margarine
  • 2 tl zout

Desemstarter

Maak de dag van tevoren een starter door 30 gr desem, 150 gr bloem en 150 gr water tot een slap deeg te mengen. Laat afgedekt bij kamertemperatuur ca. 12 uur staan tot de starter duidelijk actief is (belletjes en wat in volume toegenomen).

Werkwijze

Kneed de ingredienten 20 minuten. Laat afgedekt en bij kamertemperatuur rijzen tot het volume is verdubbeld (dit kan een paar uur duren). Vorm het deeg tot de gewenste vorm (in deegmandje, tussen doeken of in een blik) en laat rijzen tot het volume weer is verdubbeld. Ook nu kan dit weer enkele uren duren. Als je smorgens wilt ontbijten maak dan het deeg in de avond en laat de laatste rijs in de nacht plaatsvinden op een koele plaats (ca 10 oC). ‘Smorgens kan je het brood dan gelijk afbakken.

Afbakken in een voorverwarmde oven op 200 oC, gedurende 30-40 minuten.

Recept aangepast van The Fresh Loaf.

Bekijk ook:

Amandel crusty Color flow figuren Bokkenpootjes Volkoren desembrood

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes