Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Schuimtaart voor moederdag

Posted on 10 mei, 200922 augustus, 2014

Een schuimtaart (italiaanse meringue) met een vulling van aardbeien-yoghurt baveroise. Zoet van buiten, fris van binnen. Een aanrader!

Bekijk ook:

Kersttaart Sinterklaas Nieuwjaarsbal Sweet sixteen en voetbal

0 thoughts on “Schuimtaart voor moederdag”

  1. Marlies schreef:
    14 mei, 2009 om 18:55

    Ja, echt een aanrader, hij was heerlijk.
    Maar een tip: snijd niet te grote stukken…. 😉

    Beantwoorden
  2. gipskruit schreef:
    14 mei, 2009 om 22:12

    Mooi !!!! en lekker las ik.
    Heb je ook een recept?of is ie geheim?;)

    Beantwoorden
  3. Anoniem schreef:
    15 mei, 2009 om 10:13

    Neehoor; ik heb het recept gepikt uit een nieuwsbrief van Zeelandia. Daar gebruiken ze natuurlijk allemaal kant-en-klare mixen, maar het principe blijft hetzelfde:

    Bodem van moscovisch, 2x doorgesneden. Middelste laag aan beide zijden getrempeerd met aardbeien’saus’ (uit zo’n klein flesje dessertsaus).

    Italiaanse meringue gekookt met 6 eiwitten en 60 gr suiker per eiwit (zie recept botercreme elders op de site, maar dan zonder boter 😉 Slagroom lobbig geklopt en er een pot aarbeienyoghurt doorgespateld. Klein beetje vruchtensap aan de kook gebracht om 4 geweekte blaadjes gelatine in op te lossen. Tot handwarm af laten koelen en door het room-yoghurt mensel geroerd. Tenslotte ca 1/3 van de meringue door het mengsel gespateld.

    Taart in springvorm gevuld met de baveroise en in de koelkast op laten stijven. Volgende dag gemaskeerd met een dikke laag meringue (beetje gekleurd en op smaak gebracht met nog wat aarbeiensaus). De meringue is afgebrand met een gasbrander. Tenslotte nog wat suiker (gekleurd met voedingsmiddelenkleurstof) aangebracht.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes