0 thoughts on “Schuimtaart voor moederdag

 1. Marlies

  Ja, echt een aanrader, hij was heerlijk.
  Maar een tip: snijd niet te grote stukken…. 😉

  Reply
 2. Anoniem

  Neehoor; ik heb het recept gepikt uit een nieuwsbrief van Zeelandia. Daar gebruiken ze natuurlijk allemaal kant-en-klare mixen, maar het principe blijft hetzelfde:

  Bodem van moscovisch, 2x doorgesneden. Middelste laag aan beide zijden getrempeerd met aardbeien’saus’ (uit zo’n klein flesje dessertsaus).

  Italiaanse meringue gekookt met 6 eiwitten en 60 gr suiker per eiwit (zie recept botercreme elders op de site, maar dan zonder boter 😉 Slagroom lobbig geklopt en er een pot aarbeienyoghurt doorgespateld. Klein beetje vruchtensap aan de kook gebracht om 4 geweekte blaadjes gelatine in op te lossen. Tot handwarm af laten koelen en door het room-yoghurt mensel geroerd. Tenslotte ca 1/3 van de meringue door het mengsel gespateld.

  Taart in springvorm gevuld met de baveroise en in de koelkast op laten stijven. Volgende dag gemaskeerd met een dikke laag meringue (beetje gekleurd en op smaak gebracht met nog wat aarbeiensaus). De meringue is afgebrand met een gasbrander. Tenslotte nog wat suiker (gekleurd met voedingsmiddelenkleurstof) aangebracht.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.