San Francisco Sourdough

 

Heerlijk: ‘snachts in de koelkast rijzen en dan ‘smorgens voor het ontbijt afbakken…

Ingredienten

  • 10 gr gist (5 gr bij verlengde rijs in de koelkast)
  • 240 ml water
  • 10 gr zout
  • 40 gr honing
  • 285 gr zuurdesemstarter
  • 540 gr bloem

Werkwijze

  • Maak een desemstarter door ca 50 gr desem te mengen met 120 gr bloem en 120 gr water. Laat 8-24 uur ontwikkelen bij kamertemperatuur. Gebruik meel ipv bloem als je een bruine variant wilt maken.
  • Meng in een kom de starter met water, gist, zout en honing.
  • Meng er de bloem door
  • Kneed 8 minuten in de machine of ca 11 minuten met de hand
  • Laat 2 uur afgedekt rijzen op een warme plek
  • Vorm tot een bol en plaats in een rijsmandje
  • Laat in ca. 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld als je gelijk gaat afbakken of plaats in de koelkast om de volgende dag af te bakken.
  • Afbakken bij 220 oC, spray water om stoom te vormen gedurende de eerste 2 minuten. Zet na 10 minuten de ovendeur op een kier om de stoom te laten ontsnappen. Bak in totaal ca. 40 minuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *