Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

San Francisco Sourdough

Posted on 26 maart, 201227 september, 2014

 

Heerlijk: ‘snachts in de koelkast rijzen en dan ‘smorgens voor het ontbijt afbakken…

Ingredienten

  • 10 gr gist (5 gr bij verlengde rijs in de koelkast)
  • 240 ml water
  • 10 gr zout
  • 40 gr honing
  • 285 gr zuurdesemstarter
  • 540 gr bloem

Werkwijze

  • Maak een desemstarter door ca 50 gr desem te mengen met 120 gr bloem en 120 gr water. Laat 8-24 uur ontwikkelen bij kamertemperatuur. Gebruik meel ipv bloem als je een bruine variant wilt maken.
  • Meng in een kom de starter met water, gist, zout en honing.
  • Meng er de bloem door
  • Kneed 8 minuten in de machine of ca 11 minuten met de hand
  • Laat 2 uur afgedekt rijzen op een warme plek
  • Vorm tot een bol en plaats in een rijsmandje
  • Laat in ca. 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld als je gelijk gaat afbakken of plaats in de koelkast om de volgende dag af te bakken.
  • Afbakken bij 220 oC, spray water om stoom te vormen gedurende de eerste 2 minuten. Zet na 10 minuten de ovendeur op een kier om de stoom te laten ontsnappen. Bak in totaal ca. 40 minuten.

Bekijk ook:

Default ThumbnailZachte melkbollen Default ThumbnailFries suikerbrood Pizza Deluxe Sourdough Bread

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes
Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact