Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Pizza

Posted on 24 september, 20119 september, 2014

Tot nu toe mijn favoriete recept voor een heerlijk en knapperig resultaat.

Ingredienten

  • 250 gr bloem (liefst harde tarwe -typo 00- of durum)
  • 150 gr water
  • 1 el olijfolie
  • 0.5 tl (zee)zout
  • 1 tl honing
  • 1 tl droge gist

Werkwijze

Kneed van de ingredienten een soepel deeg en laat het een uur rijzen. Voor de beste smaak sla je het deeg nu terug en bewaar je het 1 tot maximaal 3 nachten in de koelkast. Laat in dat geval het deeg ruim een uur op temperatuur komen voordat je het verder bewerkt.

Vorm twee grote pizza’s of 5 kleine pizza’s van het deeg en beleg met ingredienten naar je keuze. Afbakken liefst op een hete steen (250 oC) of gedurende 20 minuten in een oven op 190 oC.

Bekijk ook:

Default ThumbnailZachte melkbollen Default ThumbnailFries suikerbrood Rozijnenbollen en vochtproblemen Deluxe Sourdough Bread

2 thoughts on “Pizza”

  1. paul van der hoorn schreef:
    15 juli, 2012 om 14:27

    vanmiddag (15 juli )gaat de houtoven in onze tuin voor de derde keer weer aan om pizza,s
    te bakken volgens jullie recept heerlijk.

    Ook ga ik dan een paar broden proberen te
    bakken hopelijk lukt dit ook.

    Beantwoorden
  2. Rianne schreef:
    4 februari, 2016 om 19:39

    Het originele Napolitaanse recept voor pizzadeeg vindt je o.a. hier http://www.fornitalia.nl/pizzadeeg-maken/
    maar ik zal die honing ook eens proberen.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter op Rianne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2023 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes