Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Pain l’ancienne

Posted on 6 mei, 200922 augustus, 2014

Gistermorgen heb ik op tijd de oven opgestookt om met de lunch lekker vers brood te hebben. Dit keer pain l’ancienne (Peter Reinhart). Eigenlijk heel eenvoudig: deeg van niets dan bloem, gist, zout en ijskoud water. Kort kneden (8 minuten) en dan in de koelkast. De volgende morgen eruit gehaald en daarna de oven opgestookt. Na een kleine drie uur de oven leeggehaald en tijdens het ‘bijkomen’ van de oven van het deeg drie luchtige broden gevormd.

Door de trage fermentatie worden in het deeg veel suikers gevormd, waardoor de korst een mooie roodbruine kleur krijgt. En over de smaak zullen we het maar niet eens hebben…!

Na het afbakken nog warmte genoeg voor een appeltaartje.

 

 

Bekijk ook:

Oven uit de winterstalling Houtovens in de Auvergne Klaar voor de vakantie! Default ThumbnailAppeltaart aan de Lot – the movie

0 thoughts on “Pain l’ancienne”

  1. steenbakkertje schreef:
    6 mei, 2009 om 21:15

    worden zijn overbodig !

    KWIJL

    Beantwoorden
  2. gipskruit schreef:
    6 mei, 2009 om 22:08

    Ziet er ook weer heerlijk uit
    Heb een tijd geleden het recept gekregen maar mij lukt het niet echt:)

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2023 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes