Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Meesterlijke patisserie

Posted on 28 juni, 20099 september, 2014

In mei en juni heb ik 4 zondagen meegedaan aan de cursus ‘Meesterlijke Patisserie’. Een masterclass georganiseerd door Creme de la Creme, een patisserie die levert aan grote hotels (zoals het Amstelhotel) en aan het koninklijk huis ;-). Cursusleider was Jeroen Goossens (eigenaar van Creme de la Creme), bijgestaan door Arthur Tuytel. Beide zijn lid van het Nederlands patisserieteam.

In de 4 dagen hebben we diverse biscuits en bodems gebakken; veel soorten mousses en cremes gemaakt en gekookt; decoratie’s gemaakt en tenslotte ook alles gemonteerd. Na afloop van de 4 cursusdagen kregen we alle producten mee naar huis (3 taarten, 3 terrines, 3×2 desserts en 3×6 grand dessert onderdelen). Teveel om zelf op te eten, dus maar een proeverij georganiseerd. Naar ik begrepen heb was dit voor herhaling vatbaar (en zo’n cursus voor mij ook trouwens)!

Een paar voorbeeldjes:

<%popup(feesttaart/sized_DSC_3415.JPG|437|500|)%>   Fruit rouge ovale (champagnemousse met rood fruit op amandelbiscuit)
<%popup(feesttaart/sized_DSC_3418.JPG|450|364|)%>   Savois d’agrume (krullen van biscuit savois met citrus- en truffelcreme en bolletjes citruscompote)
<%popup(feesttaart/sized_DSC_3416.JPG|474|600|)%>   Buche d’agrume (terrine van citruscompote, limoenmeringue en citruscreme)
 <%popup(feesttaart/sized_DSC_3421.JPG|470|675|)%>  Terrine d’Champagne (terrine van champagnemousse met rode vruchtenmousse en gelieerde frambozen op biscuit financier)
 <%popup(feesttaart/sized_DSC_3420.JPG|483|600|)%>  Empileur d’agrumes (stapelaar van limoenmeringue, citruscreme en drie verschillende knapperige ‘koekjes’)
 <%popup(feesttaart/sized_DSC_3424.JPG|450|401|)%>  Petit Café Noir (Mousse Cafe Noir met Anglaise cafe blanc, op bretonse koek en fueilletine craquant)
 <%popup(feesttaart/sized_DSC_3422.JPG|450|412|)%>  Gâteau Café Noir (taartje van mousse café noir, anglaise cafe blanc, ganache chocolade caramel en amandelbiscuit op een chocolade crumble omringd door kookroomchcolade)

Bekijk ook:

Liefdewerk Moederdag hart Hello Kitty vs. Quetzalcoatl Berenklauwtjes

0 thoughts on “Meesterlijke patisserie”

  1. Chris en Susan schreef:
    25 juli, 2009 om 19:49

    het was erg lekker….well done Chris…

    groetjes,

    Beantwoorden
  2. loeke_rietel@hotmail.com schreef:
    16 februari, 2010 om 02:23

    wat kunt u dit allemaal verschrikkelijk mooi, ben echt sprakeloos. Dit is echt klasse. Ook de laaatste minnie is erg erg mooooooooiiiii.Geeft U ook workshops? Bak nog niet zo lang taarten maar wil graag ze erg mooi willen makenb, ben niet snel tevreden(helaas?)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter op Chris en Susan Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2023 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes