How to make a dinosaurus (2 – slot)

Ondanks mijn goede voornemens is het er niet van gekomen om nog hier te berichten over de vorderingen in de dinosaurus-taart (en dus ook geen foto’s). De trouwe bezoekers hebben inmiddels het eindresultaat gezien. Iedereen is erg enthousiast, maar natuurlijk zie ik zelf de tekortkomingen wel. Een volgende keer (die er vast niet komt) ga ik veel dingen anders doen.

Het werken met de rice-crispies ging goed, alhoewel ik in het begin wel even heb moeten worstelen. De rice-crispies mengen met gesmolten marshmellows gaat prima, maar mijn plan om met die warme massa te modelleren viel nogal tegen. Kortgezegd: dat gaat dus niet! Ik heb toen maar een taartvorm en een halve pvc-buis volgedrukt met het plakkerige rice-crispie mengsel en in de koelkast hard laten worden. Je krijgt dan blokken die zich nog het meest met piepschuim laten vergelijken en die kan je gemakkelijk snijden en met een mes modelleren.

De poten van de dino had ik keurig uitgesneden, maar bleven niet op z’n plaats toen ik ze om de draadeinden van de standaard plaatste. Daarop heb ik een flinke hoeveelheid grijze sugarpaste gemaakt. De poten van rice-crispies heb ik daarmee gelijk afgewerkt, waardoor er voldoende stevigheid was om alles op z’n plek te houden. Op deze manier heb ik ook de kop en de staart gemodelleerd. Met houten stokjes heb ik de kop en de staart vervolgens in het lijf (van cake met botercreme) gedrukt en tenslotte het geheel afgewerkt met grijze fondant. Voor het kleuren heb ik mijn airbrush gebruikt (die ik nog heb van een actieve hobby in mijn studententijd) met voedingsmiddelen kleurstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.