Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Drakentaart

Posted on 20 april, 20089 september, 2014

Deze keer een echte duo-creatie: Marlies de draak en ik de kasteel-taart.

Voor Jacob zijn 7e verjaardag

Bekijk ook:

Bliksem McQueen Ssst, het kaboutertje slaapt… Minnie Mouse Takel

11 thoughts on “Drakentaart”

  1. jaimie schreef:
    24 april, 2008 om 20:25

    Echt prachtig!!! Dit is wel echt vakmanschap hoor.

    Beantwoorden
  2. olaf ( pappa van scott ) schreef:
    25 april, 2008 om 18:31

    hoi chris en marlies.

    wat een fantastische taart zeg.
    ontzettend gaaf en creatief.
    waar bestaat ie uit ?
    groetjes olaf

    Beantwoorden
  3. Anoniem schreef:
    27 april, 2008 om 23:07

    Hoi Olaf en Jamie! Bedankt voor jullie leuke reactie’s!

    Je kunt wel zien dat Olaf iemand is die graag in de keuken staat; je bent de eerste die vraagt waar de taarten van gemaakt zijn 😉

    Binnenkant is biscuit, gevuld met jam en pudding. Geglaceerd met botercreme (obv italiaanse meringue, zie receptenpagina). Vervolgens gemaskeerd met rolled fondant. De bouwwerken en de draak zijn gemaakt van modelling paste (rolled fondant met tylose). In de dikke torens zit nog een stuk cake.

    Groetjes!
    Chris

    Beantwoorden
  4. carmen meester schreef:
    29 januari, 2010 om 14:20

    je kunt me zeker niet vertellen/laten zien hoe je die draak hebt gemaakt? Mijn zoontje wordt over 4 weken 2 jaar en is dol op draken. Nu dacht ik gewoon een plaatje van een draak op ouwel te laten bedrukken, maar zo’n 3D draak is eigenlijk wel veel gaver! Ik ben denk ik alleen niet zo goed in modelleren…

    Beantwoorden
  5. Tamaradammers@hotmail.com schreef:
    11 mei, 2010 om 15:32

    Hallo,

    ik was aan het googlen naar een kasteel taart voor wat inspiratie en kwam op uw site terecht, ik wilde even mijn complimenten achterlaten voor deze taart met draak. Erg mooi.

    mvg groeten Tamara (mede taarten bakster)

    Beantwoorden
  6. jose schreef:
    25 augustus, 2010 om 14:28

    Ik ben helemaal geinspireerd! Hoe lang van te voren kun je deze taart maken?
    Groet Jose

    Beantwoorden
  7. Anoniem schreef:
    26 augustus, 2010 om 07:42

    Dag Jose,
    De draak en de torens kan je ruim van tevoren maken. Als je de taart vult met niet-bederfelijke vullingen(jam, botercreme), dan kan je die ook wel enkele dagen tevoren maken.
    Succes!
    Groet,
    Chris

    Beantwoorden
  8. martje schreef:
    14 augustus, 2011 om 22:04

    Beste Chris,

    Voor a.s. zaterdag moet ik dus een drakentaart maken> en via google bij u terecht. Nu heb ik dit nog nooit eerder gedaan en zou heel graag willen weten hoe je die draak moet boetseren. Zou u a.u.b. misschien dit punt voor punt uit willen leggen zodat ik zaterdag een geweldige drakentaart kan afleveren voor een jongen van 4.
    Alvast heel veel dank als u dit zou willen doen.

    Beantwoorden
  9. Anoniem schreef:
    15 augustus, 2011 om 10:34

    Dag Martje,

    Als je op internet gaat zoeken naar het maken van een draak van klei of fimo, dan vind je een paar aardige tutorials (zoals bv hier, halverwege de pagina: http://www.squidoo.com/sculpting_tips). Je kunt ook je fantasie gebruiken op basis van een paar leuke plaatjes. Zelf heb ik gebruik gemaakt van de beschrijving in het boek ‘enchanted cakes’ van Debbie Brown (http://www.amazon.com/Enchanted-Cakes-Children-Merehurst-Decorating/dp/1853918490). Sowieso een geweldig boek als je vaker voor kinderen taarten maakt.

    Succes!

    Beantwoorden
  10. Mark schreef:
    1 november, 2017 om 06:25

    Hallo,
    Mooie drakentaart zeg. Als ik er eentje zou willen bestellen voor onze zoon Kyan die 22 nov as jarig is zou dat kunnen?
    Wat zou dat kosten? Er zouden ca 20 stukjes uit moeten kunnen. En Kyan houdt erg van chocolade.

    Hoor het graag

    Mvg
    Mark

    Beantwoorden
    1. Chris schreef:
      19 november, 2017 om 11:40

      Dag Mark, helaas maak ik (al heel lang) geen taarten meer op bestelling. Maar als je even zoekt op google vind je vast iemand die zo’n taart voor je zoontje wil maken.
      Groet, Chris

      Beantwoorden

Laat een reactie achter op jaimie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2023 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes