13 thoughts on “Bumba

 1. Marieke Weijters

  Hallo
  Ik zie deze taarten weleens voorbij komen op mh 😉 en ze zien er altijd geweldig mooi en lekker uit.
  Lekker hobby hoor!!
  Kan ik ook bestellingen plaatsen;) Je zou zo een eigen online taartenbestel site kunnen beginnen.

  Succes!!
  Mweijters

  Reply
 2. Anoniem

  Natuurlijk kan je een bestelling plaatsen, Marieke. Kijk, genoeg bestellingen en kan kan eindelijk mijn eigen bakkerijtje beginnen 😉

  Reply
 3. Judith Brugman

  hoi chris

  leuk zo al die taarten. je hebt er al een boel gemaakt zeg. Leuk om ze allemaal weer eens te zien. allemaal weer zo anders. Ik moet je toch maar eens bellen als een van de kinderen bijna jarig zijn.

  groetjes Judith

  Reply
 4. Laura

  Hoi,

  Een vraagje deze taart zal mijn zoontje fantastisch vinden. Zou ik het recept kunnen krijgen voor deze taart.

  Groetjes Laura

  Reply
 5. Anoniem

  Hoi Laura,

  Het recept is eenvoudig; je hebt er vooral veel geduld voor nodig 😉

  De basis is van moscovisch gebak. Ik heb daar 2 hoge (5-6 cm) taarten voor gebakken. Met behulp van een tekening ben ik die gaan modelleren tot 1 basiscake waarin de ruwe vormen van Bumba zichtbaar zijn.

  Die basis heb ik 2 maal doorgesneden en voorzien van een vulling naar keuze (Mona pudding is erg lekker) en afgesmeerd met botercreme (zie recept elders op de site). Als je een laag vult, zorg dan dat je langs de randen een ‘dijkje’ van botercreme spuit; zo blijft je vulling ook echt tussen de cake en loopt het er niet tussenuit.

  Na het afsmeren liefst even koelen zodat de creme een beetje hard wordt. Daarna bedekken met Rolled Fondant (in speciaalzaken of via internet te koop) in diverse kleuren totdat je het eindresultaat hebt bereikt.

  Succes!
  Chris

  Reply
 6. Naomi

  Hoi,

  zag je mooie bumba taart staan schitterend!!!Heb een vraagje heb je bumba uit 1 biscuit gesneden?Heb zelf een bakvorm van 20 bij 20 zou dat kunnen denk je???Wil het namelijk ook eens proberen mijn zoontje word ook twee en is helemaal weg van die gekke clown…
  Vele groetjes,
  Naomi

  Reply
 7. Manon

  Hoi Chris,

  Jouw taarten zijn echt geweldig!! Mijn zoontje wordt bijna 1 jaar en is helemaal Bumba fan. Ik lees dat jouw taarten te bestellen zijn, maar is dat overal in Nederland te bezorgen dan??? Ik kom namelijk uit Arnhem. Daarnaast heeft mijn zoontje een koemelkallergie. Ooit een taart gemaakt zonder koemelk (of soja en eigenlijk nog het liefst zonder eieren)???

  Groetjes Manon

  Reply
 8. Anoniem

  Hoi Manon,

  Ik bak inderdaad ook wel eens voor anderen, want anders zou ik alles zelf op moeten eten ;-). Ik ben gestopt met de 3D taarten, de lol was er een beetje af. Ik heb ook wel eens een leuke Bumba stapeltaart gemaakt (kijk maar eens bij de kindertaarten).

  Zonder melk is niet zo’n probleem, daar zijn wel lekkere alternatieven voor. Zonder ei wordt lastiger, want dat is de basis voor de cake. Dan kom je wel echt op heel ander soort taarten.

  Laat maar weten als ik nog wat voor je kan betekenen (evt via het contactformulier).

  Groeten,
  Chris

  Reply
 9. Daisy Bode

  hai hai
  ik ben op zoek naar een bumba taart voor aanstaande zaterdag. ik zag die liggende bumba taart en dacht wauuww die gaat me zoontje helemaal geweldig vinden. ben heel erg benieuwd wat die kost. en vraag me af waar jullie zitten. ik woon zelf in rotterdam.
  heb het nodig voor 35 personen.
  je zal wel denken waarom zo kortdag. maar alles gaat fout. hoop dat jullie dichtbij rotterdam zijn gevestigt en dat u tijd heeft. groetjes daisy

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.