Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Bokkenpootjes

Posted on 27 maart, 20109 september, 2014

Bokkenpootjes met witte chocolade en amandelschaafsel (maar kan natuurlijk ook met donkere chocolade 😉

Recept (met dank aan Noby van Bakkerswereld.org):

Ingredienten

  • 125 gram eiwit
  • 95 gram kristalsuiker 
  • 95 gram gemalen amandelen
  • 90 gram poedersuiker
  • 25 gram maizena
  • geschaafde amandelen
  • witte of donkere chocolade
  • Botercreme òf 
  • marsepein (afgeslapt met een beetje likeur)

Werkwijze

Verwarm de kristalsuiker op een bord in de oven tot 100 oC. Klop de eiwitten en voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe tot het zo stijf is dat je pieken kunt trekken.

Verwarm de oven voor op 150 oC

Zeef de gemalen amandelen, poedersuiker en maizena en spatel vervolgens voorzichtig door de stijfgeslagen eiwitten. Vul een spuitzak (rond spuitmondje ca 2 cm) en spuit op bakpapier streepjes van 5 cm lengte. Bak in 25-30 minuten gaar en lichtbruin. Laat afkoelen.

Spuit op de helft van de koekjes een streepje creme of marsepein en plaats een tweede koekje erop. Smelt de chocolade in de magnetron en haal de uiteinden van de koekjes erdoor. Even door de geschaafde amandelen rollen en vervolgens even laten opstijven in de koelkast.

Bekijk ook:

Default ThumbnailZachte melkbollen Default ThumbnailFries suikerbrood Brusselse wafels Rozijnenbollen en vochtproblemen

0 thoughts on “Bokkenpootjes”

  1. Marlies schreef:
    28 maart, 2010 om 14:02

    Ooooohhhhh en LEKKER dat ze zijn!!!
    :)))
    Marlies

    Beantwoorden
  2. Anoniem schreef:
    28 maart, 2010 om 14:08

    herstel…., waren!

    Beantwoorden
  3. steenbakkertje schreef:
    28 maart, 2010 om 15:14

    Dus veeeeeeel te weinig gemaakt !

    Beantwoorden
  4. Cor schreef:
    28 maart, 2010 om 23:33

    Ze zien/zagen er heel mooi en lekker uit Chris….Heb er zelf vroeger in de bakkerij hele partijen van gemaakt.

    Beantwoorden
  5. Karin schreef:
    1 april, 2010 om 16:35

    Leon zei ook dat ze erg lekker waren 😀

    Beantwoorden

Laat een reactie achter op Karin Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2023 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes