Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Yes, croissants! Eindelijk…

Posted on 14 februari, 201515 februari, 2015

Inderdaad, eindelijk. Ik weet niet hoeveel pogingen ik ondertussen ondernomen heb om croissants te maken, maar die zijn in ieder geval niet op één hand – en vast ook niet op twee handen – te tellen. En geen enkele van deze pogingen heeft geleid tot ook maar een enigzins acceptabel resultaat.

Alhoewel opgeven geen reele optie is, wist ik niet meer waar het aan zou moeten liggen. Verschillende soorten bloem, verschillende soorten boter, diverse recepten, ik leek alles te hebben geprobeerd. Tot ik deze week op TheFreshLoaf.com een recept tegenkwam die mij op één of andere manier de indruk gaf dat het nu goed zou moeten komen. Misschien kwam het door de positieve reacties onder het recept, maar ik moest het in ieder geval gaan proberen.

Donderdagavond het deeg gezet, na een uurtje rijzen tot de volgende dag de koelkast in. Vrijdagavond de boter er in gevouwen en drie keer getoerd en uiteindelijk vandaag uitgerold, croissants gevormd en afgebakken. Al tijdens het rijzen werd het veelbelovend, ze leken nu ècht in omvang te verdubbelen. In de oven werd mijn hoop bevestigd: mooie ovenrijs en een orachtige gelaagde structuur al aan de buitenkant zichtbaar.

The proof of the pudding is in the eating, en zo geldt dat ook voor croissants. Dat kon maar tot één conclusie leiden: ze zijn gelukt!

 

Bekijk ook:

Geen vergelijkbare berichten gevonden.

1 thought on “Yes, croissants! Eindelijk…”

  1. Karin Anderson schreef:
    14 februari, 2015 om 21:10

    They look fabulous!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes