Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Fruit-creme

Posted on 3 maart, 20109 september, 2014

Je kunt een heerlijke botercreme maken door deze te bereiden met puree van verse vruchten (in de groothandel ook in vele soorten uit de diepvries verkrijgbaar). Gebruik in het recept van botercreme geen verse eiwitten, maar eiwitpoeder (ovoneve). Klop 9 gram ovoneve met 180 gram vruchtenpuree tot een stevig schuim. Gebruik dit in plaats van het normale eiwitschuim en je hebt een geweldige fruit-creme gemaakt!!

Hier heb ik frambozen-botercreme en frambozenjam gebruikt. Een geweldige combi met een overdadige frambozensmaak!

Bekijk ook:

Default ThumbnailZachte melkbollen Default ThumbnailFries suikerbrood Rozijnenbollen en vochtproblemen Deluxe Sourdough Bread

0 thoughts on “Fruit-creme”

  1. astrid schreef:
    2 augustus, 2010 om 21:25

    hoi Chris,

    waar koop ik die ovoneve??

    Beantwoorden
  2. Anoniem schreef:
    2 augustus, 2010 om 23:10

    Hoi Astrid,

    Ik heb een grote bus bij de HANOS gekocht, maar ook Martha (ACDS) heeft gedroogd eiwit. Mijn voorkeur gaat uit naar het poeder ipv de korrels (die moeten voorgeweekt worden)

    Groetjes!

    Beantwoorden
  3. Ariane schreef:
    31 augustus, 2010 om 20:35

    Hallo,

    Die frambozencrème ziet er overheerlijk uit!
    Kan je hier eens posten hoe je precies die puree maakt? Ik heb hier een lading verse frambozen en diepvriesframbozen (geen idee welke het beste zou werken) die ik zo zou willen verwerken.
    Heb je nog tips voor mij?
    Groetjes

    Beantwoorden
  4. Anoniem schreef:
    31 augustus, 2010 om 21:24

    Hoi Ariane,
    Deze puree was makkelijk, die komt uit de diepvries bij de Hanos ;-). Je kunt eenvoudig zelf puree maken door de frambozen te koken met 10% suiker. Dan door de roerzeef (als je de pitjes wilt verwijderen) of met de staafmixer pureren. De bevroren frambozen zou ik bewaren tot je ze een keer heel kunt gebruiken (heerlijk icm chocolademousse).
    Succes,
    Chris

    Beantwoorden
  5. Ariane schreef:
    1 september, 2010 om 14:43

    Hallo

    Bedankt voor de (zeer) snelle reactie. Dit ga ik vanavond meteen uitproberen. Hopelijk met succes 🙂

    Groetjes,
    Ariane

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes