Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Pain l’ancienne

Posted on 13 juni, 20099 september, 2014

Vanavond weer een recept getest in de Dutch oven; er moet immers in de vakantie wel een lekker broodje uit kunnen rollen. Dit deeg van slechts bloem, water, zout en een beetje gist kneed (of eigenlijk roer, want het bevat veel water) je ‘savond 8 minuten. Dan gaat het in de koelkast om daar heel langzaam te fermenteren. Volgende dag uit de koelkast, in 2 uurtjes op temperatuur laten komen en een beetje rijzen en dan met veel bloem in vorm brengen en in de oven. In dit geval de Dutch oven.

Ziet er lekker uit, maar smaakt nog 10x lekkerder!

Bekijk ook:

Oven uit de winterstalling ‘Pot-au-feu’ Houtovens in de Auvergne Default ThumbnailAppeltaart aan de Lot – the movie

0 thoughts on “Pain l’ancienne”

  1. M. Peters schreef:
    17 maart, 2010 om 18:22

    Ziet er lekker en goed uit!!!
    In julie ga ik met 2 familie’s een paar weekjes Wigwammmen, ik heb er helemaal zin in.

    Bedankt voor de goede tips.

    Michiel

    Beantwoorden
  2. Sandra Tielemans schreef:
    12 mei, 2010 om 10:33

    Hai, ziet er goed uit! Bak zelf regelmatig brood in een dutch oven. Had een vraagje, hoe lang moet zo’n brood als die van de foto bakken ongeveer?
    Alvast bedankt! Groetjes Sandra

    Beantwoorden
  3. nynke schreef:
    3 april, 2011 om 20:59

    he hoi dutch oven fan,

    ik heb een non proffit fan page gemaakt over de Dutch oven en en zou het leuk vinden jou stukje over je lekker broodje te mogen gebruiken, kijk even rond op de fanpage ( als je het leuk vind klik je de “vind ik leuk” butten aan!

    https://www.facebook.com/pa…!/pages/De-Dutch-Dutch-Oven/133309090076303?sk=wall

    ik hoor graag even van je gr nynke

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes