Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

How to make a dinosaurus… (1)

Posted on 13 oktober, 201110 september, 2014

Berend wordt volgende week 6 jaar en wil graag een dino-taart. Nouja, niet gewoon een dino, maar een Spinosaurus, want dat was de grootste vleeseter die ooit op aarde heeft rondgelopen… 

De basis is een standaard voor de taart, waarmee de taart door de poten van de dino worden gedragen. Zo hoeft er geen aparte steun of taartschaal aan te pas te komen. Daaroverheen ga ik van rice crispies (je weet wel, waar de Cake Boss ook erg dik van doet) de poten modelleren. Ook de staart en de kop maak ik in de basis van rice crispies. Daarna afwerken met fondant. Het lijf wordt een cake gevuld met botercreme (lekker stevig), waarop ik de kop en de staart vast moet zien te maken. Ik heb in ieder geval al een lang stuk draadeind gekocht die door het hele lijf moet gaan steken om het geheel wat bij elkaar te houden.

Vanavond ben ik aan de slag gegaan met de basis. Van de zolder in de schuur een paar passende stukken hout gezocht (gelamineerd spaanplaat, dat is goed schoon te maken). Bij de bouwmarkt heb ik draadeind gekocht (30 cm, 6 mm dik). Hiervan het ik een draadframe van de poten gemaakt, die de basis voor het lijf op z’n plaats moeten houden. 

Hieronder het resultaat van vanavond; binnenkort hoop ik het resultaat van het modelleerwerk met rice crispies te laten zien.

Bekijk ook:

Thomas Trekker taart WALL-E Beet!

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes