Menu
Bakken vol passie
  • Taarten
    • Kindertaarten
    • Bruidstaarten
    • Feesttaarten
  • Brood
    • Karakter van het brood
  • Houtoven
    • Houtoven
    • Bouwverslag
  • Recepten
  • Assorti
  • Contact
Bakken vol passie

Color flow figuren

Posted on 25 november, 20099 september, 2014

Als je een tekening of tekst op je taart wilt aanbrengen, dan is color flow een mooie techniek om dat te doen. Omdat je de tekening los maakt, kan je het rustig voorbereiden, en bij het afmaken van je taart eenvoudig met een beetje royal icing vastzetten.

Een paar voorbeeldjes:

Ga als volgt te werk:

leg je ontwerp (plaatje of eigen schets) onder een siliconen matje

spuit de contouren met royal icing op het siliconen matje, gebruik een niet te klein spuitmondje (#4)

verdun je royal icing met citroensap. telkens een beetje toevoegen en goed doorroeren. Test de dikte van je icing door sliertje van je icing terug in het kommetje te laten lopen. Als de icing 5 tellen nodig heeft om in het oppervlak te verdwijnen, dan heb je de juiste dikte te pakken

haal de hoeveelheid icing uit je kom en kleur dit naar behoefte

vul een spuitzak of cornetje met je gekleurde icing en kleur er langzaam je tekening mee. Als je het goed doet komt het oppervlak behoorlijk bol te staan. Dit krimpt bij het drogen tot een vlakke of nog iets bol oppervlak. Gebruik je te weinig, dan wordt het hol. Kleine hoekjes lopen vaak niet vanzelf vol, help de icing hierbij een beetje met een speld.

herhaal totdat je tekening helemaal is ingekleurd.

laten drogen, en na drogen voorzichtig van je siliconen matje halen. Maak van kwetsbare onderwerpen (bv een tekst) twee of drie exemplaren. Dat is minder werk dan bij breuk helemaal overnieuw te moeten beginnen.

Succes!

Bekijk ook:

Default ThumbnailZachte melkbollen Default ThumbnailFries suikerbrood Rozijnenbollen en vochtproblemen Deluxe Sourdough Bread

0 thoughts on “Color flow figuren”

  1. liesbeth Janssen schreef:
    1 december, 2011 om 14:43

    Kan je dit ook meteen op je taart doen?

    Beantwoorden
  2. Anoniem schreef:
    1 december, 2011 om 23:09

    jahoor, dat is geen probleem zolang je taart maar met marsepein of fondant is bekleed. Op slagroom of creme wordt de icing niet hard en wordt het een stuk lastiger.

    Nadeel van direct op de taart spuiten is natuurlijk dat je geen foutjes mag maken; je kunt het niet even overnieuw doen… 😉

    Beantwoorden
  3. twatwa schreef:
    21 mei, 2012 om 00:12

    is heel mooi prachtig !
    maar kan je dat niet op youtube laten zien
    dan kan ik het beter volgen
    gr

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trefwoorden:

baguette bier bierbostel brood dutch oven eigen tuin feeststol Gedroogde appels gevulde koeken goudreinetten houtoven houtvuur kerst kerststol knoflook koek koken krenten melkbollen minimarkt oliebol oliebollen oud en nieuw paasbrood paasstol pasen recept rogge rozemarijn rozijnen sourdough spijs stol suikerbrood tartine vloerbloesem walnoten

Laatste reacties

  • Chris op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Desembrood
  • Margreeth op Desembrood
  • Linde op Brood uit de Romertopf
  • Chris op Fries Roggebrood
©2025 Bakken vol passie | WordPress Theme by Superb WordPress Themes